groetjes, Margreet


Met Vrouw Westenbrink ( inmiddels 85 jaar), Jitske van der Wal en Margreet Dannis vorm ik een ´wolgroep´.De bedoeling van dit groepje is om ongeveer een keer in de twee maanden bij elkaar te komen om te laten zien waar we mee bezig zijn op het gebied van ambacht en kunst. Vrouw Westenbrink is een spinster en breister van een hoog ambachtelijk niveau. Ondanks haar hoge leeftijd en niet al te goede gezondheid blijft zij geïnteresseerd in allerlei vernieuwende zaken. Jitske is een beeldend kunstenaar met een textielachtergrond. http://jitskevanderwal.nl/ is haar website (in ontwikkeling).                                                                     
Margreet Dannis is sinds een aantal maanden ook bij deze groep. Margreet is een weefster en maakt prachtige ambachtelijke weefsel. Zij geeft ook weefles in Meppel.  
Tijdens de laatste bijeenkomst van de Wolgroep krijgen wij van Margreet een prachtig geweven handdoekje. Het is een zomer-winterweefsel met een patroon van geabstraheerde schapen. De handdoekjes waren voor iedereen op kleur gemaakt. Wij waren er erg blij mee en keken onze ogen uit, want van weven heb ik nog erg weinig kennis. Mijn handdoekje hangt over de tv. in de kamer 
Tijdens deze bijeenkomst hebben wij ook gebreid aan de yilbird. Van Margreet ontving ik het volgende mailtje
Hallo Mathilde,
Het is gelukt om het vogeltje af te krijgen. Hierbij de foto voor je verzameling.
Groetjes, Margreet
Bedankt Margreet.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts