zomer

 Het lekkere van de zomer is dat ik weinig afspraken heb. Komende exposities zijn nog ver weg dus is er niet veel werk dat op de korte termijn afgerond moet worden. Ik vind het een heerlijke tijd om in mijn atelier te zijn, ook omdat mijn atelier nu uitgebreid is met 'buiten'. Waar ben ik mee bezig geweest de laatste tijd:
Voor mijn moeder heb ik een vloerkleed gevilt. Dit kleed heb ik gemaakt van de vachten die ik had, maar ik heb ook een gedeelte geverfd en daarna in het kleed verwerkt. Ook deze geverfde vacht is mooi hoogpolig gebleven.


Van mijn  eerste vachtkleed dat ik gemaakt had wil ik een vloerkleedje maken met kop poten en staart. alsof het een trofee is. Hiervoor heb ik van naaldvilt een kattenkop gemaakt.


Maar naar aanleiding van dit gevilte kopje kwam de wens weer boven om nog eens een grote gevilte kat te maken. (de Drentse heideleeuw is verkocht, dus is er wel weer plaats voor een atelierbewaker)
opbouwfase
Van hout maak ik een staander waar de kop op komt.
Van schuimrubber maak ik de grove vorm van de kat

de globale vorm is klaar, het vilten kan beginnenDe eerste lagen vilt zijn aangebracht, ik ben tevreden over deze vorm, maar de kop is wel erg klein. Dit betekent dat ik een nieuwe kop ga maken. Poes Tinus staat model.

de  nieuwe kopDe kat is in grote lijnen klaar, wat nu nog volgt is het perfectioneren
van de vorm, de kat is nu nog erg bobbelig. dit 'klusje', dat nog vele uren
werk gaat kosten, doe ik tussen mijn andere werkzaamheden door. Elk 
stukje dat goed is is weer een stapje dichter bij het eindresultaat.


Reacties

  1. wauw, Mathilde, wat mooi!! Alleen ziet-ie er niet echt afschrikwekkend uit. Een hoog aaibaarheidsgehalte. Niet echt een atelierbewaker. Ik vind het meer een ateliergezelschapskat.
    Groetjes,
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts