herinrichting

Onverwachts heeft mijn atelier een herinrichting ondergaan. De oorzaak was een 8-schachts weefgetouw dat ik via internet heb gekocht. Een zeer indrukwekkend oud getouw dat de nodige ruimte inneemt. Op marktplaats werd dit getouw voor niet te veel geld aangeboden en het kon in Ruinerwold opgehaald worden.
Woensdagmiddag reed ik dus met mijn auto naar het opgegeven adres. Het blijkt een passen en meten te worden om alle onderdelen in de auto te krijgen. Dat lukt dus ook niet, het wordt ook erop en  de achterklep gaat 'dicht' met een spin. Op  weg naar huis rijdt er een poosje een politieauto achter mij, maar blijkbaar zag het geheel er degelijk vastgesjord uit en kreeg ik geen verdere controle.
Thuis gekomen helpt Cor mij met uitpakken en kan de zware klus van het in elkaar zetten beginnen. Dit doe ik aan de hand van de foto's die de verkoopster mij toestuurt. Donderdag staat het getouw te pronken in het atelier, maar hij neemt zoveel ruimte in beslag dat de tafels en het andere getouw een andere plek moeten krijgen.

Het 'nieuwe' getouw

alles op een ander plekje

Vandaag heb ik verder gewerkt aan mijn werkstuk voor het textielfestival land-water. Het getouw waarop ik dit weef staat nu op een andere plek en die bevalt goed, het licht is er beter en ik kan naar buiten kijken.
Het werkstuk vordert goed. Ik ben erg nieuwsgierig hoe het er uiteindelijk uit ziet. Tijdens het werken kijk ik naar de achterkant van het werk en zie ik maar een klein stukje van het geheel.
Nog ongeveer 25cm en dan kan ik het geheel gaan zien. Spannend!
op de stofrol is een klein stukje goede kant van het werk te zien (ziet er goed uit al zeg ik het zelf)


mijn zelfgemaakte gobelinbobbins, gesneden van houten takjes, werken goed

Reacties

 1. Wat een klus Mathilde. Spannend zo te werken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms denk ik wel eens: waar begin ik nu weer aan, maar uiteindelijk komt het meestal wel goed. En soms kan een grote mislukking de meeste inspiratie geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super gaaf zo'n groot weefgetouw.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts