duizendpoot

'Wat doe jij toch altijd veel verschillende dingen',  is een opmerking die ik vaak te horen krijg. Zo werk ik inderdaad het liefst; veel verschillende textielprojecten naast elkaar. Tegenwoordig kies ik er wel voor om voornamelijk met draden te werken, dus weven, breien, haken, kantklossen, vilten .......
Ook de afgelopen week is er weer van alles gedaan:

In mijn vorige blog schreef ik over overlay crochet. Een mooie haaktechniek waarvan ik  Nederlandse naam niet wist. Mariet Rankenberg heeft mij uit de brand geholpen. De techniek heet reliëf haken. In 'Alles over handwerken', een boek uit de jaren '70 wordt deze techniek op twee bladzijden besproken. Op het internet is er in het Nederlands niet veel over te vinden, behalve beschrijvingen over het haken van  reliëfstokjes en een boekje over reliëfpatronen  dat niet meer in de handel is.


Met Noordnet zijn we een POP-Up galerie aan het voorbereiden. Op het erf van Rita Visman, Erve de Hoogenkamp in IJhorst gaan we een inspirerend textielweekend organiseren: Er komt een expositie met Noordnetwerk dat speciaal voor deze gelegenheid gemaakt wordt en er zijn dagelijks demonstraties en workshops. Datum 17, 18 en 19 juni. Wordt vervolgt.

Morgen mag ik weer naar de weefgroep bij Anneke Kolijn in Borger. Mijn weefwerk met verdiepingen ligt klaar om daar getoond te worden.  In dit werkstuk heb ik een wafelpatroon gecombineerd met linnenbinding. De linnenbinding heeft minder draden nodig, dus heb ik tijdens het weven een paar kettingdraden weggeknipt en de inslagen met de dikke katoenen draad alleen door de wafelbinding ingeslagen. De kleine geweven stukjes zijn met het koperdraad in de grotere lap meegeweven en kunnen daardoor als extra verdieping boven de ondergrond hangen.
Ik ben erg nieuwsgierig wat de andere cursisten n.a.v. deze opdracht gemaakt hebben.

weefwerk met verdiepingen
werkbespreking bij Anneke Kolijn

De workshop mochila haken, die ik in samenwerking met Stuifzand Allerhande verzorg, loopt goed. Met regelmaat is er weer een groepje die deze leuke techniek wil leren.

mochila met ovale bodem
Voor volgende week woensdag heb ik, op verzoek een ovale mochila ontworpen. Je kunt het bovendeel natuurlijk gewoon domweg op een rechthoekige bodem haken, maar ik vind het mooier en voor de cursisten uitdagender om daar dan toch weer een mooi, in patroon passend ontwerp voor te maken. Ik ben benieuwd hoe dat wordt opgepakt.
Wil jij ook graag een mochila haken? neem dan contact op met Stuifzand Allerhande in Zuidwolde stuifzandallerhande.nl of met mij.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts