fairisle

De zomer is begonnen. Dit betekent dat er weinig workshops worden gegeven maar dat de  werkzaamheden in het atelier gewoon doorgaan.
Het weefwerk aan See me Feel me vordert langzaam, maar gestaag. De werkhoogte wordt wat minder prettig, dus weef ik steeds maar een stukje, gevolgd door wat andere de spierbewegingen.
Daarnaast ben ik bezig met het maken van werkstukken als voorbereiding van de lessen voor het nieuwe seizoen.

fairisle breiwerk met ontwerp
Zo ga ik onder andere bij  het Quitlpalace/de Wolmand de breitechniek fairisle aanbieden. Mijn eigen gemaakte sjaal is in gebruik door mijn lieve schoonmoeder, dus heb ik een goede smoes om een nieuwe te maken. Dit keer met wol van het merk Kauni in een groene en een blauwe tint. Het ontwerp heb ik gemaakt aan de hand van een heel oud DMC borduurpatroon. In het borduurontwerp zitten stukken met veel steken in dezelfde kleur, dat is voor deze breitechniek niet geschikt dus heb ik het patroon aangepast.De sjaal krijgt weer de vorm van een driehoek en begint  met een paar steken en eindigt met heeeeel veel steken.
Elke toer begint en eindigt met het meerderen van een steekde vorige sjaal
De vorige sjaal heb ik recht en averechts gebreid, nu brei ik in het rond. Dit werkt veel sneller. De sjaal wordt later doorgeknipt en daarna wordt er een rand aangebreid (altijd spannend)

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts