trui Cor

Soms maak ik wel eens iets nuttigs, ha ha:
Cor is weer toe aan een nieuwe schapenwollen trui. Nadat hij in het vorige exemplaar een paar jaar geleefd heeft, was deze dan nu echt versleten. Dus moest er maar eens iets functioneels gemaakt worden. Aangezien wij ons huis niet isoleren, maar ons zelf wel, mag het een lekkere dikke trui worden.
Nu heb ik een breimachine, waarop snel een mooie recht toe recht aan trui gemaakt kan worden, zo een wil Cor, dus mijn inbreng zit in het garen.
Van Carola Bruinink heb ik een oude elektrische kaardemolen in opslag/gebruik. Met deze indrukwekkende machine ga ik  allerlei soorten en kleuren wol met elkaar mêleren.  Het apparaat maakt een enorme herrie en er komen heel veel kleine vezeltjes in de lucht, maar het mengen van de wol gaat prima. Het voordeel van dit elektrische apparaat boven de hand aan gedreven versie is dat het kaarden doorgaat terwijl ik de wol aan het uitzoeken ben.
Na het kaarden kan het spinnen beginnen. De kleine gekleurde plukjes verspreid ik over de draad, zodat in het breisel een willekeurig gestreept eindresultaat ontstaat. Dat ziet er toch iets vrolijker uit dan effen grijs.  Voor deze trui spin ik vrij dik garen (ongeveer voor pen 5), dus de klossen zijn snel vol. Ik twijn twee draden tot een dikke, sterke draad. Voor een mannentrui  ben ik, met deze dikte zo'n  800 gram nodig.  Ik heb een grof- breimachine van Brother, die gelukkig dit handgesponnen garen goed kan verwerken. Het breien kan  op deze machine, met dit dikke garen in een dag klaar zijn. Zo, die is voor de winter nog klaar.
 
Reacties

 1. Dat is toch een pracht trui geworden. Echt super mooi hoor.
  Leuk om te lezen hoe de trui tot stand is gekomen.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Annemieke Veenhuysen11 februari 2019 om 13:20

  Hallo Mathilde, al opruimend kwam ik een kaartje tegen van mijn vroegere studiegenoot Cor (jouw echtgenoot). Omdat ik geen postadres heb van jullie, even via deze weg. Een hartelijke groet voor allebei! En wat maak je prachtige dingen! Annemieke Veenhuysen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts